AS „Sadales tīkls” spēcīgā vēja laikā aicina būt uzmanīgiem gaisvadu elektrolīniju tuvumā

Gatavojoties spēcīgajam vējam, kas šovakar, 8.martā, šķērsos Latvijas teritoriju, AS „Sadales tīkls” paaugstinājusi personāla operatīvo gatavību, lai nepieciešamības gadījumā novērstu elektrotīkla bojājumus un operatīvi atjaunotu klientiem elektroenerģijas piegādi. AS „Sadales tīkls” brīdina, ka spēcīgā vēja laikā var lūzt koki un to zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud cilvēka dzīvību, tādēļ uzņēmums aicina būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā un par bīstamām situācijām ziņot AS “Sadales tīkls”, zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, zvanot – 112!

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozei šovakar daudzviet Latvijā pastiprināsies vējš, brāzmās sasniedzot ātrumu 20-23 m/s, bet jūras piekrastē pat 25-26 m/s.

Vēja brāzmās var lūzt koku zari, kā arī veci un bojāti koki, tādēļ AS “Sadales tīkls” aicina iedzīvotājus būs uzmanīgiem gaisvadu elektrolīniju tuvumā. Ikvienam jāatceras, ka gaisvadu elektrolīnijas vados ieķērušies koku zari vai iegāzts koks var pārraut vadus un radīt apdraudējumu cilvēka dzīvībai. Redzot šādu bīstamu situāciju, notikuma vietai tuvoties nedrīkst, bet nekavējoties jāinformē AS “Sadales tīkls”, zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, zvanot – 112!

Ņemot vērā, ka vējš pierims tikai sestdien, 9.martā, AS „Sadales tīkls” personāls visā Latvijā strādās pastiprinātā režīmā, nodrošinot gatavību nepieciešamības gadījumā novērst spēcīgā vēja izraisītos elektrotīkla bojājumus un operatīvi atjaunot klientiem elektroapgādi. Uzņēmumā ir mobilizētas speciālās tehnikas vienības, kā arī pārbaudīts personāla aprīkojums, lai nepieciešamības gadījumā varētu operatīvi veikt tehniskos darbus. Tāpat uzņēmums jau ir sazinājies ar pašvaldībām un nepieciešamības gadījumā nodrošinās operatīvu komunikāciju par elektroapgādes atjaunošanu to administratīvajās teritorijās.

Gadījumos, ja tiks traucēta elektroapgāde, iedzīvotāji aicināti informēt AS “Sadales tīkls”, zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404. Bet, ja bojājums ir vidējā sprieguma elektrotīklā un klienti ir norādījuši savu mobilo tālruni vai e-pastu operatīvās informācijas saņemšanai, par reģistrēto elektrotīkla bojājumu un plānoto elektroenerģijas piegādes atjaunošanas laiku klienti tiks informēti ar īsziņas vai e-pasta palīdzību. Šādos gadījumos klientam pašam vairs nav jāsazinās ar AS “Sadales tīkls”.