AS “Sadales tīkls” aicina skolēnus piedalīties konkursā „Esi drošs – neesi pārdrošs”

Lai mudinātu skolēnus atjaunot zināšanas drošības jautājumos, AS “Sadales tīkls” ir iesaistījies konkursa „Esi drošs – neesi pārdrošs” organizēšanā un aicina skolēnus aktīvi tajā piedalīties. Kā galvenā balva konkursa uzvarētājiem būs iespēja izbaudīt ūdens priekus Līvu Akvaparkā.

Konkurss „Esi drošs – neesi pārdrošs” ir paredzēts Latvijas skolu 7. un 8. klašu skolēniem, un tā laikā skolēni tiek aicināti sacensties par titulu „Visdrošākā klase – 2018”, parādot savas zināšanas elektrodrošībā, ugunsdrošībā, pirmās palīdzības sniegšanā, drošībā uz ūdens, kā arī uz ielas un mājās.

Katra skola konkursam var pieteikt vienu 7. klases un vienu 8. klases komandu, atsūtot savu pieteikumu kopā ar atbildēm uz 1.kārtas jautājumiem uz e‑pastu konkurss@iem.gov.lv ne vēlāk kā līdz 2018. gada 11. aprīlim.

Tās 20 komandas, kurām vislabāk veiksies konkursa 1. kārtā, tiks aicinātas uz konkursa nākamajām kārtām, kuru laikā, pārbaudot zināšanas par drošību, komandas veiks uzdevumus un iejutīsies dažādās situācijās, kurās būs jāparāda savas prasmes pareizi rīkoties dažādās bīstamās situācijās. Katras skolas komandai, kura iekļūs pusfinālā, būs arī mājasdarbs – jāsagatavo priekšnesums par tēmu – „Esi drošs – neesi pārdrošs”.

Informatīvi izglītojošā konkursa „Esi drošs – neesi pārdrošs” mērķis ir nostiprināt skolēnu pamatzināšanas un veicināt viņu izpratni par drošību ikdienā un rīcību bīstamās situācijās. Konkursa norise notiks divās atlases kārtās ar pusfinālu 20. aprīlī un finālu 24. maijā.

Konkursa nolikums pieejams konkursa organizatoru –