AS „Sadales tīkls” operatīvie dienesti ir gatavi novērst vēja brāzmu radītos elektroapgādes traucējumus

Ņemot vērā laika prognozes, AS „Sadales tīkls” operatīvie dienesti ir tehniski gatavi novērst bojājumus, kurus var izraisīt spēcīgais vējš, kas lielā daļā Latvijas teritorijas brāzmās var sasniegt 20-23 metru sekundē (m/s). Uzņēmums veic visus sagatavošanas darbus iespējamo ārkārtas atslēgumu novēršanai un aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem elektrolīniju tuvumā.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs 6. aprīlī prognozē spēcīgu vēju, kas brāzmās visā valsts teritorijā var sasniegt 23 m/s. Atbilstoši Bosfora skalai- vējš, kura ātrums pārsniedz 20 m/s ir pielīdzināms vētrai.

AS “Sadales tīkls” personāls atgādina par drošību, kas jāievēro ikdienā, bet īpaši – spēcīga vēja gadījumā atrodoties elektrolīniju tuvumā. AS „Sadales tīkls” aicina iedzīvotājus netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki, zari vai zemē redzams norauts elektrolīnijas vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

AS „Sadales tīkls” turpina veikt nozīmīgus preventīvus soļus, lai mazinātu dabas stihiju ietekmi uz elektroapgādes sistēmu – attīstot elektrotīkla automatizāciju, vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīniju nomaiņu pret kabeļlīnijām, kā arī vidējā sprieguma tīklu aprīkojot ar bojājumu vietas uzrādītājiem, kas efektīvi palīdz samazināt bojājumu novēršanas laiku. Tiek nodrošināti arī elektrolīniju trašu tīrīšanas darbi ar mērķi uzlabotu klientu elektroapgādi.

AS „Sadales tīkls” nodrošina elektroenerģijas piegādi vairāk nekā vienam miljonam klientu objektu visā Latvijas teritorijā Elektroenerģijas sadales tīklu kopgarums ir vairāk nekā 93 000 kilometri.