Ar Zelta apbalvojumu novērtē AS “Sadales tīkls” autoparku

Rosinot Latvijas uzņēmumu, valsts iestāžu un pašvaldību izpratni par drošu uzņēmuma autoparku un veicinot labo praksi to pārvaldībā, šodien ikgadējā apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) un Satiksmes ministrijas rīkotajā konkursā noskaidroti Latvijas uzņēmumi, kuros vissekmīgāk veikta autoparku pārvaldīšana. Jau otro gadu pēc kārtas "Latvenergo" koncerns un AS "Sadales tīkls" ieguvis augstāko novērtējumu – Zelta kategoriju. "Latvenergo" koncerna, kurā ietilpst arī "Sadales tīkls", vieglo transportlīdzekļu autoparkam augstais apbalvojums piešķirts nominācijā "Zemāka riska, valsts un pašvaldību autoparks", bet "Sadales tīkla" specializētās tehnikas autoparkam – nominācijā "Vietējie (Baltijas) kravu pārvadātāji un speciālais transports".

AS “Sadales tīkls” autoparku šobrīd veido vairāk nekā 740 specializētās tehnikas vienības un vairāk nekā 760 vieglie transportlīdzekļi, ko uzņēmums nomā no “Latvenergo”. Specializētais transportlīdzeklis ir neatņemama uzņēmuma darbības sastāvdaļa, jo ikdienā visas valsts teritorijā tiek veikti elektrotīkla apsekošanas un uzturēšanas darbi, turklāt tie norisinās arī sliktos, pat bīstamos laikapstākļos, kas var paātrināt transporta nolietojumu.

Attīstot autoparku, “Sadales tīkls” pievērš uzmanību, lai tas būtu kvalitatīvs, drošs un vienlaikus ekonomisks gan degvielas, gan uzturēšanas izmaksu ziņā. Iegūtais apbalvojums apliecina, ka mūsu autoparks ir viens no drošākajiem un efektīvākajiem Latvijā. Tas ir kopīgs visa uzņēmuma sasniegums, tāpēc vēlos pateikties ikvienam darbiniekam par līdzdalību, droši un pareizi lietojot uzņēmuma auto,” saka Jānis Kirkovalds, “Sadales tīkla” attīstības direktors.

Lai uzņēmums būtu pārliecināts, ka transportlīdzekļi tiek efektīvi pārvaldīti un izmantoti atbilstoši noteiktajiem mērķiem un darba pienākumu pildīšanai, tie ir aprīkoti ar globālās pozicionēšanas GPS sistēmām, kas ļauj sekot uzņēmuma darbinieku maršrutam un pieturvietām. Darbiniekiem ir pienākums atskaitīties par veiktajiem braucieniem, kas veicina atbildīgu izturēšanos pret uzņēmuma resursiem.

Konkursā “Drošākais uzņēmuma autoparks” AS “Sadales tīkls” piedalās jau trešo gadu. Augstu žūrijas atzinību – Zelta kategoriju – gan “Latvenergo” koncerna vieglo transportlīdzekļu autoparks, gan “Sadales tīkla” specializētās tehnikas autoparks ieguva arī pērn. “Latvenergo” koncerns triumfēja kategorijā  “Zemākā riska autotransports”, bet “Sadales tīkls” – kategorijā “Vietējie kravu pārvadātāji un speciālais transports”.