AS “Sadales tīkls” paraksta memorandu par viedierīču nelietošanu pie auto stūres

Lai pasargātu uzņēmuma darbiniekus no nelaimes gadījumiem, kuri rodas, vadot transportlīdzekli un vienlaicīgi lietojot mobilās ierīces, AS “Sadales tīkls” 9.janvārī parakstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD), Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta memorandu, apliecinot gatavību pastiprināti izglītot uzņēmuma darbiniekus par drošu transportlīdzekļu vadīšanu.

Elektrotīkls šķērso visu Latvijas teritoriju, un transportlīdzeklis ir viens no galvenajiem AS “Sadales tīkls” darba instrumentiem. Ikdienas darba uzdevumu izpilde saistīta ar regulāru pārvietošanos, tādēļ droša transportlīdzekļu vadīšana un gan darbinieku, gan sabiedrības drošība ir viena no AS “Sadales tīkls” prioritātēm.

Lai apliecinātu savu gatavību pastiprināti pievērst darbinieku uzmanību drošai transportlīdzekļu vadīšanai, īpaši mobilo ierīču lietošanai, vadot transportlīdzekli, AS “Sadales tīkls” atsaucās CSDD aicinājumam un  9.janvārī kampaņas “Izkāp no telefona!” ietvaros parakstīja sadarbības memorandu ar vadošajām darba devēju organizācijām – Latvijas Darba devēju konfederāciju, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūtu, un citiem sociāli atbildīgiem darba devējiem.

AS “Sadales tīkls” tehniskais direktors Raimonds Skrebs: “AS “Sadales tīkls” atbalsta Ceļu satiksmes drošības direkcijas iniciatīvu un ir pateicīga par aicinājumu pastiprināti izglītot uzņēmuma darbiniekus, parakstot savstarpējo memorandu, jo drošība uz ceļa ir aktuāls jautājums arī mūsu uzņēmumā. Palielinoties darbinieku mobilitātei, svarīgi, lai, atrodoties ārpus uzņēmuma telpām un vadot transportlīdzekli, AS “Sadales tīkls” darbinieks būtu drošībā, kā arī paša darbības neapdraudētu ne sabiedrību, ne uzņēmuma īpašumu. Arī mūsu ikdienas darbu ietekmē ceļu satiksmes negadījumi, turklāt viens no šādiem negadījumiem ir bijis saistīts ar mobilā telefona lietošanu, vadot transportlīdzekli. Aiz darbinieka automašīnas braucošā transportlīdzekļa vadītājs, lietojot mobilo telefonu pie auto stūres, savlaicīgi nenobremzēja un izraisīja ceļu satiksmes negadījumu. Par laimi, nelaimes gadījums nav radījis nopietnas sekas un cietis ir tikai transportlīdzeklis. Aicinām arī citus darba devējus rūpēties par uzņēmuma darbinieku drošību, jo neviena ceļu satiksmes negadījuma sekas nav paredzamas.”

Ņemot vērā to ceļu satiksmes negadījumu skaudro statistiku, kurus izraisījuši autovadītāji, lietojot mobilās ierīces, AS “Sadales tīkls” turpinās izglītot savus darbiniekus par drošu auto vadīšanu un motivēs darbiniekus nelietot mobilās ierīces auto vadīšanas laikā. Jau šobrīd uzņēmums stingri nosaka, ka transportlīdzekļa vadīšanas laikā jāievēro visi ceļu satiksmes noteikumi un kustības drošības prasības, un, izmantojot GPS sistēmas, seko līdzi, lai autovadītāji nepārsniegtu atļauto braukšanas ātrumu. Tomēr, lai samazinātu ceļu satiksmes negadījumu risku, uzņēmums plāno papildus organizēt darbiniekiem drošas braukšanas apmācības.