AS “Sadales tīkls” saņem balvu par darbinieku darba un privātās dzīves līdzsvara nodrošināšanu

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) apbalvojusi darba devējus, kas 2020. gadā īpašu uzmanību veltījuši savu darbinieku darba un privātās dzīves līdzsvara nodrošināšanai. AS "Sadales tīkls" saņēma LDDK "Līdzsvara balvu 2020" kategorijā "Atbalsta pasākums darbiniekiem elastīga darba režīma īstenošanai".

LDDK Līdzsvara balvas mērķis ir izcelt labās prakses piemērus uzņēmumos darba un privātās dzīves līdzsvara jautājumos, sekmēt Latvijas darba devēju izpratni par darba un privātās dzīves līdzsvara pasākumu ieguvumiem un lomu jebkura veiksmīga uzņēmuma darbībā. Kopumā uz godalgām vairākās kategorijās pretendēja 43 uzņēmumi.

Darbinieki ir mūsu vērtība. Tāpēc mums ir svarīgi sekot līdzi viņu vajadzībām, padarīt ikdienas darba pienākumu veikšanu ērtāku un efektīvāku, piedāvājot jēgpilnus, mūsdienīgus un piemērotus attālinātā darba risinājumus, kas motivē vēl produktīvākam darbam. Līdzsvara balva ir liels pagodinājums mūsu komandai. Priecājamies, ka mūsu aktivitātes tiek novērtētas un pamanītas,” akcentē “Sadales tīkla” Personāla vadības un administratīvā direktore Inga Bukovska.

Kategorijā “Atbalsta pasākums darbiniekiem elastīga darba režīma īstenošanai” par uzvarētāju atzīts “Sadales tīkls” par veiksmīgi ieviesto attālināto darbu biroja darbiniekiem un elastīga darba formu darba uzsākšanai no mājām tiem darbiniekiem, kuri strādā nevis birojā, bet klātienē objektos, piemēram, elektromontieriem.

Lai veicinātu “Sadales tīkla” darbinieku privātās un darba dzīves līdzsvaru, tika ieviestas attālinātā darba iespējas biroja darbiniekiem un darba uzsākšana no mājām tiem amatiem, kuriem attālinātais darbs nav piemērojams – elektromontieri, meistari. Viņi var doties uzreiz uz objektu un tad – atpakaļ uz dzīvesvietu, tādējādi taupot darbinieku laiku ceļā uz administratīvo bāzi.

Attālinātais darbs uzņēmumā tika ieviests jau pirms Covid-19 uzliesmojuma – 2019. gada 1. augustā. Sākoties Covid-19 pandēmijai, “Sadales tīkls” bija pilnībā gatavs plašākai attālināta darba ieviešanai.

Drošas, attālināti pieejamas informācijas sistēmas un tehnoloģiskais nodrošinājums, tostarp mobilitātes risinājumi (piemēram, planšetdatori) bija pamatnosacījums šādas attālināta un elastīga darba pieejas ieviešanai. Tas bija iespējams, pateicoties iepriekšējos gados veiktajai darba procesu modernizācijai un digitalizācijai. Turklāt darbinieki, kas strādā objektos uz vietas, izmantojot šīs iekārtas, var ātrāk un efektīvāk koordinēt darbus, attiecīgi saīsinot arī elektrības atslēgumu ilgumu klientiem.